Luchies Bouw timmert aan de weg

Voor zich zelf beginnen was altijd al een droom van Bas Luchies (31) uit De Wijk. Enkele maanden geleden besloot de jonge ondernemer deze stap te zetten. Met zijn bouwbedrijf Luchies Bouw en Montage timmert de allround timmerman nadrukkelijk aan de weg. Wie een vakman met ervaring zoekt voor bouw, verbouw en onderhoud van de woning, badkamer of keuken is bij Luchies Bouw en Montage aan het juiste adres.
De afgelopen vijftien jaren werkte Luchies bij verschillende bouwbedrijven in de regio. Hier leerde hij alle facetten van de bouw kennen. ‘Een dakkapel plaatsen, een aanbouw bij het huis, een badkamer verbouwen, kozijnen plaatsen, tegels lijmen bedenk het maar, ik heb alles kunnen leren in de praktijk. Die ervaring komt goed van pas, nu ik voor mezelf ben begonnen’. Een bus en alle benodigde gereedschappen zijn aangeschaft. De eerste klussen zijn afgerond, een aantal nieuwe staan op stapel.

In deze onzekere tijden voor jezelf beginnen is een grote stap. En zeker in de bouwwereld is dat nog iets groter. Luchies geeft het onmiddellijk toe. ‘Heb jaren bij verschillende bouwbedrijven gewerkt, en was nu toe aan een nieuwe uitdaging in mijn leven. Als je zoiets wilt is moet je daar ook niet langer meer mee wachten denk ik’. De allround timmerman ziet daarentegen zelfs genoeg kansen liggen. ‘Je moet er bovenop zitten, snel handelen, meedenken met de klant, en servicegericht bezig zijn’.
Samen met de klant de wensen en mogelijkheden bespreken. De bouw en verbouw werkzaamheden zijn altijd afwisselend en anders. ‘Dat is ook leuke van dit vak. Je komt bij zoveel verschillende mensen over de vloer. Creëert daar iets moois. En als de klus geklaard is, de klant tevreden is, ga je met een goed gevoel weg’. Overdag aan het klussen en in de avonduren offertes uitwerken. ‘Het is soms even aanpoten, maar je weet waar je het voor doet’.